Sverige!

Publicerad:

Hej!
Nu är jag hemma i Sverige igen! Jätteskönt men samtidigt lite tråkigt. Det har varit några väldigt roliga veckor nere i Europa, fullt upp.
Tyvärr hade jag råkat glömma min datorladdare hemma i Sverige, så det har inte blivit mycket bloggande, men så kan det gå.

Först var det alltså JVM, jätteroligt! Speciellt eftersom det gick bra, i alla fall på storslalomen!
JVM

Slalomen gick lite sämre, men det känns som om det har gjort det ett tag nu så det är som det är. Jag är övertygad om att jag behöver träna lite innan det börjar komma några resultat överhuvudtaget. Så det blir bra att hinna träna lite sen.
Direkt efter JVM-tävlingarna åkte jag och Emelie Wikström bil till Arber-Zwiesel i cirka 200 km/h. Men vi kom fram levande och tidigare än vad vi trodde så det var ju bra! Men det blev en kort natts sömn innan det var dags för tävling igen. Slalom världscup- min andra!Det gick himla bra för mig, kände att formen var där… Inte riktigt, men jag tog i alla fall chansen även om allt bara blev fel. Jag blev väldigt sen och råkade ta en vertikal baklänges också, trodde i alla fall jag, men jag råkade visst ta den fel. Så egentligen måste jag kanske böta för det nu, vi får se. Jag som bara ville komma ner och jag var så borta så jag vet inte alls vad jag tänkte med.

I Zwiesel hann jag med en storslalom också. Första åket var ändå bra, så det var roligt! Jag låg 22:a, det bästa jag varit efter första åket på en WC, men i andra blev det fel och jag blev lite övertaggad. Jag gick väldigt rakt och blev sen, satte ner rumpan i snön lite (för ovanlighetens skull, eller så inte) så det var segt. Gick från bästa till sämsta resultatet, men det kan bli så ibland.

Lite Europacup i jättefina Courchevel ockå. Gick sådär, fanns både bra och dålig åkning men vi hade mycket roligt. Efter det var det var det laddning inför VM i Garmisch som gällde. Jag hann med en sväng till Atomic fabriken, jätteroligt! Då fick jag gå en tour på fabriken så nu vet jag hur man gör skidor. Det var spännande!

Vi bodde på ett helt underbart hotell i Reiteralm, där vi tränade innan VM. Nästan femstjärningt, det är nog det bästa jag har bott på!

VM var spännande. Egentligen var det ungefär som en världscupstävling men med mycket mer media, jag har aldrig förr varit med om så mycket, kanske på WC:n i Åre förra året. Det var väldigt mycket publik som var och tittade också så det var roligt. Det var fina förutsättningar då det var hårt underlag, speciellt på inåkningen. Inåkningen gick förövrigt väldigt bra så det var roligt!
Tävlingen var lite seg innan den kom igång. Det blev uppskjutet gång på gång. Det känns som att många tävlingar i år har blivit lite uppskjutna, men det är bara att gilla läget. Första åket var dåligt från min sida, så det är jag väldigt missnöjd med. Jag vet inte vad jag höll på med, jag som glömde bort alla mina rutiner trots att jag tyckte att jag hade jättebra koll…
Andra åket var jag less innan eftersom det inte gått som jag hoppats och då hamnar anspänningen oftast på en annan nivå. Det var mycket bättre skidåkning, jag satsade ändå så mycket jag kan och resultatet blev ju bra så det var roligt! Jag körde upp mig från 13 platser och slutade 17!

Nu är jag alltså hemma i Sverige och borde börja plugga, tvätta och massa annat men jag har inte riktigt någon lust för tillfället. Men det kommer nog!

Hej då!