Bergochdalbana

Publicerad:

Skidåkning kan beskrivas som en berg och dalbana på många sätt. Det går upp och ner hela tiden och då menar jag inte enbart bokstavligt vilket det i och för sig också gör 🙂 Den här säsongen har verkligen varit så. Ibland har åkningen verkligen suttit där, jag har kommit till en ny nivå och lärt mig mycket och känt mig väldigt nöjd. Sedan har det var en del dagar där ingenting, och då menar jag INGENTING ALLS har fungerat enligt känslan. Nu är bergochdalbanan på väg upp lite igen, men den har nyligen fått uppleva en hissnande nerförsbacke. Jag hoppas att nästa topp är hög..

Just nu befinner jag mig i Pitztal. Det är ett härligt ställe på en del sätt. Jag gillar verkligen glaciären. Det är rätt tufft åkning men det kan samtidigt bjuda på allt, smidigt att ta sig upp, skön lift med sittvärme i en gondol!!! det är ovanligt, enormt fin utsikt, än så länge baaara bra väder och en del bra fysförutsättningar. Det som inte är så bra är att byn liggen i en dal-pitzTAL så det blir väldigt snabbt skuggigt efter backen och det är inte en väldigt mysig by, utan mest småbyar längs med vägen upp mot glaciären.

Vi har också varit i Hintertux, det är bra på många sätt. Glaciären har varierande svårighetsgrad, dom kör liftarna i många väder, inte lika djup dal som i Pitztal och många mysiga hotell. Det är lite mer krig i liftkön där och ofta lite dimma, men annars också ett härligt ställe!

Jag har även hunnit med att besöka Mölltal, en utav mina favoritglaciärer. Det är smidigt, ofta bra underlag, härligt hotell som vi brukar bo på med bra mat (sporthotel flattach), rätt så utmanande lutning, men ändå inte för brant för att kunna åka bra! En dag i Sölden har även hunnits med, men det ska bli flera i år!:)

Annars i livet då. Jag har varit hemma, tränat och det har gått bra. Jag var förbi på YinYoga och Sh Bam. Det var två väldigt härliga träningar, en med skratt och mkt fart och en med totalt lugn. Det där med YinYoga är verkligen bra för mig som är superstel, för jag behöver verkligen ligga i positionerna länge för att det ska ge någon effekt och jag gör inte det om jag inte går på yinyogan för tydligen har jag ingen disciplin på den fronten… Annars har jag hunnit med lite intervaller som jag faktiskt lyckades få med mamma på en dag, och mycket gym! Det har varit helt roligt. Jag har haft mysiga kvällar med min syster som jag har hunnit med att träffa också och lagat mycket god mat med pappa! Pappa är kocken i familjen och det är roligt att laga med honom för vi brukar lära varandra lite.


Vi har det vackert på touren i alla fall!Nya liften med värme och inte så lång väntetid!! Bra investering!!:D

Ha det bra!!


//S