Norrland

Publicerad:

Hej!

Äntligen har vintern dragit igång i Sverige också, i alla fall uppe i norra Norrland. Jag har just varit på ett läger uppe i Gälllivare och Kåbdalis. Det har varit väldigt fina dagar med mycket bra träning. Åkningen har gått både bra och dåligt, men det har varit skönt att få vara på svensk mark igen. Förutom att åka skidor har jag åkt snowboard för första gången i livet. Jag hade ganska höga förhoppningar på mig innan jag började åka. Jag tänkte att om man kan åka skidor och har gjort det så många gånger borde man definitivt kunna åka snowboard också, till och med nästan kunna carva. Hmmm, haha jag hade lite fel…. Men det gick ganska bra och jag kunde i alla fall svänga åt båda hållen. I början fuskade jag lite, för jag hade stavar och då gick det ganska lätt. Sen sa en tysk vän åt mig att jag borde lämna dom nere så jag gjorde det. I början av det åket, innan jag hade fattat hur man skulle göra var jag gaaaanska så irriterad på den dumma idén att lämna stavarna, i slutet av backen började jag tycka att det kanske var det bästa tips jag fått. Förövrigt fick jag väldigt många tips den här dagen, det var många som var engagerad i mitt snowboard åkande!!:) Jag hade en grym coach, Paulina Grassl, en tjej i laget. Hon är riktigt bra på bräda också faktiskt! 🙂

Sen har vi bakat lussebullar. Vi var ganska tidiga att start julen, men det gillar jag! Det var jag, Virre, Jenni och Hanna. Virre är helt överlägsen alla andra jag känner på att baka. Allt jag smakar som Virre har bakat är bland det godaste jag har ätit, mmm. Hon har varit med i hela Sverige bakar i år också och jag vet inte men efter det har hon om möjligt till och med blivit ännu bättre.:) Det var väldigt mysigt med bullbaket och nu har jag knepen för att göra bullarna lite extra goda 😉

Jag har haft väldigt roligt i Kåbdalis. I Gällivare hann vi också med lite mer än skidåkning. Bandet lars Kristerz, jag tror att det hette så i alla fall, var och spelade på Dundret. Vi var där och dansade. Jag körde någon buggdans med lite främligar och vänner. Jessica LV var helt outstandning, riktigt grym!:) Någon dans jag tog var kanske inte den bästa, då varken jag eller min partner var särskilt bra, haha. Festlig tillställning ändå!

Maten har varit helt fantastisk det här lägret, både på Dundret och i Kåbban. Det som toppade allt var en grillbuffé i Kåbdalis som bestod av fantastiska kött, med bland annat en älgrostbiff som bara smälte i munnen!! 😀

Nu väntar USA och nya spännande äventyr.

Gällivare by night! Fast klockan var fyra på em…:)

Sara