Italien…

Publicerad:

Just i nuläget befinner jag mig i Italien. Italien är lite av ett favoritland, inte överst på listan kanske men långt upp. Det är nästan enbart tack vare deras mat. Det är ofta hotellen är risiga och inte så trevliga, men deras mat gör en ändå nästan aldrig besviken!!! Här i Cortina, som jag befinner mig nu, finns det väldigt många fina lyxhotell. Vi bor tyvärr inte på ett utav dem. Det här hotellet är med som ett typ början av 1900-talshotell. Det är väldigt små rum, badfatet mitt i ansiktet när man sitter på toan. Men det är inget större fel på det, det går bra, men i mitt rum så fungerar inte elementet. Det är utan överdrift en bastu. Jag har säkert 50 grader nu. I natt sov jag med balkongdörren öppen, men jag låg ändå och flämtade av värmen trots det och utan täcke… Inte lätt. Jag var nere till repan och försökte få dom att förstå vad problemet var, de pratar lite eller ingen engelska så handspråk och ja efter mycket om och men så kom någon och skruvade med lite mejslar. Jag håller verkligen tummarna för att det fungerar. Deras huvudattraktion är deras bridgerum som dom håller öppet för sina gäster mellan 5 och 7 kanske. Något för min mormor kanske?? Det kan säkert vara trevligt. Det är inte en slump att det är många pensionärer som väljer det här hotellet. Det känns som att det ska braka ihop varje trappsteg man tar också… Knak, knak, går inte direkt att smyga i i trappan. MEN, väldigt bra mat so far så väldigt typiskt Italienskt. Det är trevligt. Jag äter mig ständigt väldigt mätt här!!

 

Det är andra året vi har blivit tilldelade detta hotell och efter förra året var lyckan kanske inte direkt enorm. Så vi frågade FIS (internationella skidförbundet som bestämmer allt) om vi kunde bo tillsammans med Norge eftersom vi har ett samarbete tillsammans. De bodde på ett riktigt bra hotell förra året, jag var och spa där förra året. Så jag tänkte, yes, vi kanske äntligen kommer att få njuta av riktigt fräscht och nybyggt och underbar mat, men nja tyvärr hamnade våra norska vänner också på vårt hotell… Synd för dom. Dom beskrev det såhär, det ända som är bra här är internet. Ja, antagligen för att pensionärerna använder inte internet så det finns mycket över till oss. Nu är det tydligen ”jinxat” eller något för det har också slutat att fungera… (Det har som tur gått över!:))

 

Annars senaste tiden har varit en rolig tid på många sätt. Åre var bra träning. Tävlingar nere i Schweiz, Europa Cup var inte någon mega succé direkt. Men jag har haft höga startnummer eftersom jag inte har åkt några EC race så här långt den här säsongen. Med kämpiga snöförhållanden har det varit väldigt svårt att göra några resultat. I storslalomen var jag snabb när det fanns förutsättningar, så det var okej. Inte mer. I slalomen är jag nöjd med prestationerna med tanke på mitt startnummer. Jag hade kring 55 och slutade 16 första dagen och 21 (ca.) andra dagen efter missar. Efter Schweiz åkte vi vidare till Zauchensee för WC i SC. Det slutade med stor framgång och det var väldigt roligt att få åka så bra slalom på en tävling. Efter första åket SG var jag inte så nöjd, åkte lite fegt och missade linjen lite här och där. I slalomen däremot försökte jag ta chansen och åka som jag gjort på träning den sista tiden. Det slutade med att jag hade snabbaste andra åket och kom på en femte plats, super roligt!!!

Nytt personbästa och bitvis bra åkning och mycket bra att ta med sig!!

Idag har jag åkt DH, det var roligt. Jag presterar inte på topp, men mina skidor har endast varit på snö två gånger och var inte racevallade heller så förväntningarna kan inte vara på topp. Sen är jag lite feg och sitter ner i positionen på TOK för mycket för att prestera några resultat, men jag åkte okej och hade roligt. NU lite GS träning två dagar och sen lite SG race!

 

Fotograf: Enrico Schiavi

 

 

One response to “Italien…”

  1. Heja Sara!!! Vi följer dina framsteg med spänning! // Janssons