Saas Fee- Skidåkning

Publicerad:

Hej!

Befinner mig i Saas Fee just nu. Lägret har börjat med fyra underbart fina dagar. Första två dagarna bestod av storslalom. Många åk och väldigt fin träning. Här i Saas så är det tidiga morgnar som gäller. Jag har alarmet ställt på 0525 varje dag. Upp och ut i backen. Vi börjar åka vid ungefär 7 tiden. Sedan tränar vi i ungefär 4-5h. Upp och ner, upp och ner… Efter det så åker vi hem. Äter lunch vid ett tiden. Efter det brukar jag sova i en timme ungefär. Därefter har vi fysträning i någon timme och sedan video, möten osv. Middagarna brukar ta omkring 1,5h. Vi äter på ett steakhouse som har levererat mycket fin mat många dagar. En dag min favoriträtt, fondeu. Jag tycker att det är mysigt att doppa lite kött och ofta blir det så mört! 🙂

 

Solen har skinit ganska mycket och underlaget har varit bra. Första dagarna var det lite som “socker” på toppen, men efter ett tag så kom man ner till det hårda under. Jag har jobbat på att vara konstant fram. De första två dagarna fick jag kämpa lite mer med det, men ändå bra åkning tror jag. Jag har bytt till HEAD nu då och jag är verkligen super nöjd än så länge!! 😀 Tredje dagen åkte vi super G. Vi fick lov att åka pistmaskin då backen som vi åkte fortsatte ner på flacken helt utan att ha någon lift. Lite häftig känsla att bara åka på en glaciär sådär. Pistmaskinen åkte över en spricka varje åk som bara kändes som den blev större och större… Lite läskigt, men när vi frågade om den så valde han en väg runt så var det problemet löst! För mig är inte det så roligt att åka pistmaskin bara. Det tar nämligen en evighet, nästan. Ett åk tar i princip 45sekunder ner och 35 minuter upp och det är såååå långsamt. Man hinner verkligen tröttna på väntan. Jag har inte riktigt det tålamodet som krävs för det där tror jag. Jag gillar mer action i livet! Dagen efter skulle vara ägnad åt Super G enligt planen. Det gick tyvärr inte helt och hållet för mig. Jag åkte två och och switchade sedan om till GS. Jag tror att jag inte varit så lycklig på riktigt länge. Jag hade såååå otroligt roligt i storslalombanan. Lyckades hitta lite feeling och takt i åkningen och det flöt på bra. Så fantastiskt roligt också!!

Slalomen har också gått riktigt bra faktiskt och jag känner mig nöjd med den åkning som jag jag har presterat såhär långt. Sen är det ju alltid svårt att veta om det går snabbt förrän man har utsatt sig för andra typer av situationer, men so far so good! 🙂

/Sara