Norra Sverige bjuder på mys!

Publicerad:

Nu är jag i Sverige och tränar. Det är kallt. Jag tror att jag har fryst konstant sen jag kom upp till Norrland nästan. Vet inte vad felet är, för egentligen är det inte så kallt. Några minusgrader bara, men det känns som att jag inte riktigt kommer ihåg hur det känns med kyla. Ärligt så är det väldigt mysigt i alla fall. Tärningarna klonkar bredvid mig nu i skrivande stund. Emelie och Anna sitter och spelar yatzi och det ser ut som att ingen av dem har någon vidare tur just nu, muttras lite irriterade ord. Tror att Anna vinner ändå. Hon verkar vara den lite lyckligare av dem två. Tävlingsmänniskor som vi är hela laget så brukar det gå ganska snabbt att avgöra vem som vinner och förlorar spel. De flesta i laget älskar faktiskt det där med yatzi, ett bra tidsfördriv. Det kan vara roligt, men jag själv har tröttnat för en liten stund sedan. Jag tycker nog mer om att hitta på andra saker som tidsfördriv och tycker att kortspel är lite roligare, ofta lite mer tänkande då och lite mindre tur. Helst så vill jag ha så mycket att göra att jag inte har tid med tidsfördriv, men livet på touren innebär en hel del väntan. Väntan på att få starta, vänta hit och vänta dit. Så det är bra träning för tålamodet. Och att acceptera att man inte alltid kan bestämma och få som man vill. Det kan också vara bra träning ibland. Lite tufft. Jag befinner mig i Gällivare just nu. Snön dansar lite lätt utan för fönstret utav vinden och solen skiner på den ganska blåa himlen. Glöggen och pepparkakorna har lagt sig i magen och det är snart dags att dra till gymmet. Som ni hör så har vi smygstartat med julfeelingen. Jag tycker att det är okej, jul kan ju vara något utav det mysigaste som händer på året så då är det ju bra att få njuta av det länge.

Skidåkningen idag var fin. Formen verkar hålla i sig helt okej och jag hade sjukt kul i backen idag. Det var ganska utmanande, men roligt. En del svängar lyckades jag med, känslan av att bara känna sig stor och mäktig och friheten av att kunna göra vad som helst är fantastisk. Andra svängar ville sig inte riktigt, får kämpa med att hinna med, hinna fram och kunna styra och ställa som jag vill. Jag får kämpa på, men roligt är det. Idag har vi tränat storslalom i Fjällbranten på balkade Dundret. Tränarna slet med balken hela kvällen igår. De är så duktiga. När man balkar så sätter man ner någon slags makapär i backen och väntar på att vattnet som man kör ner i snön ska börja pysa upp i ett hål, sen flyttar några centimeter osv. En hel backe, så det tar tid. Och kallt var det också. Jag är imponerad och tacksam! Det blev ett bra resultat, hårt och ganska isigt. Det var ett skönt underlag att köra på. Varje åk fick man som lov att ladda på med ny energi för att ta sig ner för backen på ett bra sätt. Tuff och cool. Imorgon väntar ännu en GS dag. Det blir roligt. Idag har vi bara ett skidåkningspass, jag skulle vilja åka två men tränarna har säkert en masterplan som är bra och det är säkert bäst att bara försöka att vara lite lugn och inte träna så mycket. Jag hoppas att det fungerar. Skönt att säsongen är igång. Känner mig ändå rätt lugn, även om jag alltid är lite smått stressad. Så fungerar ju jag. Dags för att åka nu, stången väntar. Inte lika roligt som att svänga, men det får väl duga. 😉

 

Hunnit med att träffa min underbara vän Edda som jobbar här i Gällivare!! Mysigt!

Vi försökte oss på en selfie, det gick sådär…

Kåbdalis var vackert! Ser fram emot att komma tillbaka dit, även om jag njuter fulla muggar av att få vara i Gällivare nu! Lite bättre backe här, men det är mycket annat som är fantastiskt fint i Kåbban!

Sjukt bra för att åka slalom och få upp tempo!

Blöta intervaller på stadion!! Men ändå lite häftigt och härlig träning!

/Sara