On the road…

Publicerad:

Allt har inte bara gått som en saga de senaste dagarna. Det har varit en del slit, men jag tror att det här kan göra mig starkare om ett tag. Jag har tävlat några EC tävlingar. På EC:n i första åket på storlslalomen fick jag möta en hel del motgång. Låg knappt topp 30 efter ett dåligt första åk, både på grund av intensitet, teknik och material. Jag hade tagit ett par nya skidor som fick göra premiär på snö och det var då verkligen inte någon lyckad premiär för den modellen och därav så har de ratats av mig ganska så väldigt snabbt. Andra åket bytte jag till mina inåkningsskidor som i alla fall hade varit på snö tre gånger kanske och samma modell som jag vanligen använder mig av. Jag tog i lite mer och körde upp mig en del, med det snabbaste andra åket, vilket så klart var lite skönt. Andra dagen gick i allmänhet lite bättre och jag slutade tvåa, efter någon miss här och där, men också bra åkning här och där. Därefter var det dags för lite slalomåkning. Redo och taggad efter Zagreb åkte jag upp i Melchsee Frutt för att göra mitt allra bästa. Inåkningen gick bättre än någonsin kändes det nästan som. Jag hade höga förväntningar. Åkningen svarade inte riktigt upp till det. Jag blev lite hetsig och växlade väldigt tidigt och fick bara ligga och slida och vänta på att kunna svänga för att inte gränsla. Inte så bra åkning med andra ord. Låg ändå 4:a. Andra åket blev än sämre. Slutade 5:a, vilket ändå inte är en placering som jag är missnöjd med. Men jag känner att åkningen skulle kunna ha varit så väldigt mycket bättre. Andra slalomdagen saknade fokus, så bra åkning emellanåt men jag orkade och klarade inte av att hålla ihop något och det slutade med en tråkig urkörning. Det är tufft att tävla 4 dagar på raken. Ett steg för mig i min mentala utveckling skulle vara att kunna våga slappna av lite mer i tävlingssituationer när det inte är tävling. Så att jag inte går och slösar energi på onödiga saker. Vilket verkligen är lätt att göra. Och att hålla fokus i fyra dagar är inte alltid det lättaste.

 

Sen har jag varit lite slarvig på den här touren också och glömt vattenflaska. Många gånger och det är inte jättebra för nu har jag blivit både lite dehydrerad (lite överdrift..) men läpparna har spruckigt och slemhinnorna har blivit torra och jag har blivit lite små-seg och kroppen är inte riktigt på topp. Vilket är lite onödigt kan man tycka. Men så kan det gå om man är lite slarvig och inte tycker att det där med vatten är så himla noga. Borde egentligen börja tycka att det är noga. Det vet jag.

 

Annars då. Jag har hunnit med att träna i två dagar nu. Vilket faktiskt känns helt underbart måste jag säga. Är sugen på att träna mer. Jag får snart göra det. Först ska jag bara bryta av med ett race imorgon. Det ska bli roligt!! Det är kvällstävling med massor av publik. Det är coolt att få tävla tävlingar med mycket publik. Så nu ska jag ta och njuta utav det. Sen ska jag bara köra mitt allra bästa, bara kasta mig själv in i fram in i varje sväng och verkligen åka rent. Sen får vi får vi se vart det slutar.

 

Vi bor på ett helt underbart hotell just nu med riktigt bra mat. Vilket är väldigt härligt att få göra emellanåt. Spa och fina rum. Så nu njuter jag av livet. Det mesta är bra! Mina ögon börjar bli lite tunga just nu och klockan är inte alls mycket. Dags för en film, så att jag håller mig vaken en stund.

 

Det är fint i Schweiz!

Jag och Ylva på tävlingarna i Melchsee Frutt!

Hejdå.

S