Mysiga tider

Publicerad:

Jag och Edda

Eddas föräldrar var helt fantastiska och hjälpte till med träningarna.

FANTASTISKA ÅRE


 

Det är helt sjukt vad fort tiden går när man har saker för sig. Senaste tiden har varit intensiv. Det är bara för att jag gör den intensiv. För det är verkligen valfritt. Men om jag får bestämma så råkar det väldigt ofta bli intensivt. Förutom på sommaren kanske. Ibland så är det skönt att bara ta det lugnare då. Men när man ska hinna med att träna både massor utav skidåkning och fysträning går dagarna på tre sekunder. Ska man dessutom hinna göra skidor själv och hinna ha lite socialt liv så går tiden ännu snabbare. Så därav-DÅLIGT BLOGGANDE Men, det har varit underbart. Jag är så glad för att jag tycker om skidåkning så mycket som jag gör. Snart kommer jag nog att komma till en punkt när jag längtar efter sommar och lite annat. Än så länge har jag inte nått den. Efter WC-finalerna har jag visst inte bloggat insåg jag just. Okej. Jag ska ta ett annat blogg-inlägg och sammanfatta säsongen på. Men fantastisk och jag är så nöjd med att sluta fyra i år i storslalomcupen och även på den sista tävlingen.

 

Nästa år… 🙂 väntar både nya utmaningar och möjligheter. Det ska bli roligt. Tills dess har jag tid att träna på både det ena och andra och det känns roligt. Det kommer först att bli fokus på att utveckla teknik. Nu har jag legat i Åre och nött lite med en av mina absolut bästa vänner, som också är tränare nu för tiden, Edda. Slalomen tog sig lite. Vi hade både super roligt, tycker jag i alla fall, och lärorika tider. I slalom tränar jag på att alltid vara fram och hitta bättre tajming. Det händer ofta att jag vill åka för snabbt och går alldeles för rakt på käpparna och svänger efteråt och tvingar åka orent. Så målet har varit att se till att skidorna åker en längre väg än vad jag gör. På ett vis lämna skidorna bakom mig så att jag kommer framför dem och innan för käpparna. Och då röra mig fram med både höft och överkopp. I storslalom är det egentligen samma sak. Bara det att det oftare går ganska bra där. Så Åre har levererat både mys, sol, hård träning, skratt och lek.

Det har också varit lite fokus på att utveckla material den senaste tiden. Nu har jag varit på skidtest med HEAD i Italien och hittat kanske ett par nya favoriter. Eller en ny favoritmodell ska jag säga. Vi får se om det kommer att bli den. Annars har HEAD redan så bra skidor och jag älskar de som jag har haft i år. Nu åker jag på ett träningsläger till Björnriket med stora delar av damlaget för några dagars träning.

 

Sara