Middag hos Kungen

Publicerad:

 

I fredags fyllde jag 23 år och kvällen firades på slottet med kungafamiljen. Inget konstigt med det, jag och kungen är ju väldigt nära vänner… Eller så inte riktigt kanske. Jag var i som ett litet barn på julafton eller som första dagen på snö för året. Kanske mer just det att jag tyckte att det var så coolt, att JAG hade hamnat där. Så himla coolt. Hahah, jag är lite nördig.. men det får ni ta:) I vilket fall, ”Skidåkare Sara” var inbjuden till slottet. Det ända jag har gjort bra är att svänga lite snabbt mellan röda och blå käppar än så länge i livet, men det kan kan kanske betyda mycket för fler människor än mig. Det känns väldigt roligt att kunna sprida glädje eller motivation. I vilket fall… Fredags:

Det började med att jag kom hem till lägenheten efter en intensiv dag med mycket träning och flera möten. Dötrött och lite nervös. Jag möttes i dörren utav världens bästa syster. Sång, en tårta med levande ljus, 5 vackra klänningar, tjejmys osv. Så firade vi min födelsedag och hjälpte mig att bli vacker. Sedan mötte jag upp Gävleborgs landshövding, Per Bill och fru Louise och de andra representanterna från Gävleborgs län.Det ända jag skulle ha koll på var: En vacker klänning och ett inbjudningskort. Det där med vacker klänning fixade sig riktigt bra med tanke på min syster, men inbjudningskort glömdes självklart bort i allt firande, som tur var klarade jag mig utan kortet ändå. Lite mingel och därefter så fick alla gäster hälsa på kungafamiljen. Min största chock var att Victoria och Daniel gratulerade mig för en mycket fin förra säsong. De var alla supertrevliga. Därefter gick vi upp till Vita Havet, salen där Sofia och Carl-Philip hade sin bröllopsmiddag nu i somras. Väldigt vackert dekorerat. Väl vid mitt bord, som ligger i mitten utav rummet möts jag utav chocken att Kungen sitter vid mitt bord. Såååå coolt. Carl XVI Gustaf var väldigt trevlig och mycket glad. Kungen berättade att han alltid åkte skidor en vecka varje år i Februari, så det var snart dags att börja träna för att orka med att åka med lite insats! Senaste åren hade tillbringats i Schweiz och jag förstår valet utav land. Det vackraste att åka skidor i.  Middagen inleddes med ett väldigt fint tal utav kungen som bjöd på några skratt och därefter fantastisk god mat. Det bästa jag har ätit i hela mitt liv nästan tror jag. Den avslutades med ett tacktal utav en landshövding från Uppsala, om jag inte minns fel. Därefter var det lite mingel nere i en sal med kaffe. Då fick jag chansen att prata lite med Prinsessan Sofia och Prins Daniel och andra mycket trevliga och intressanta personer. En väldigt spännande kväll som sammanfattas med att nya möten alltid är så intressanta och väldigt roliga att få uppleva.

Nu bär det av mot Saas Fee imorgon igen! Jippi! 😀

Jag ska göra ett litet inlägg om fystester och fysträning när jag är där nere. Så om det är någon som har någon fråga så kan ni fråga, för då kan jag skriva lite extra om det. Fystester var alltså en utav förra veckans aktiviteter! 🙂

IMG_0454

Emma fixade så mysigt!! 😀

IMG_0455Provade lite olika klänningar.
IMG_0469

Efter en stund var jag redo för slottet…

IMG_0476 IMG_0482 IMG_0506

Mittenbordet. Med Kungen.
IMG_0505

Menyn.IMG_0483

Ny vän!

Sara