Skidåkning

Publicerad:

Hej!

Nu är vi i Saas Fee igen. Väldigt roligt. Bra drag på träningarna, mycket glädje och stort fokus. 🙂

IMG_0529

Jag försökte fånga känslan på morgonen när vi åkte till backen klockan 05.10. Det gick sådär.. Det var verkligen inte lätt, för att vi åkte i en elbil (man får inte åka vanlig bil här) och det skumpade som aldrig förr.

IMG_0530

Väldigt tidig morgon i alla fall. Det var vårt lag, Österrike och några från Slovenien som åkte upp tidigt för att få göra några SuperG svängar innan de andra anlände. Vi hann med 5st långa åk från toppen till botten utav backen. Det var roligt och väldigt utmanande. Jag behöver träna på min tuffhet när jag åker Super G. Än så länge så vet jag inte riktigt hur skidorna svänger och känner mig lite osäker.

IMG_0537

GLADA DAGAR!

IMG_0539

Vi hade en dag träning i Saas Fee:s brantaste backe också. Väldigt rolig träning. Det är verkligen brant i några svängar. Om ni tittar så kanske ni kan se det på bilden att det är bra långt till käpparna där nere… Just denna dag fick vi kämpa med mycket dimma också, vilket definitivt var utmanande. Bra och tuff träning dock.

IMG_0541

Så har Saas Fee hunnit med att bjuda på det vanliga någon dag också! 😀IMG_0540

 

Träningen går både bra och dåligt. Det finns mycket att träna på, en del saker går framåt. Andra kräver mer fokus. När underlaget är bra tycker jag att jag har relativt lätt att hitta rätt. De dagar när underlaget har varit mjukt verkar jag söka efter ett svar som jag inte får och då söker jag efter samma känsla som när underlaget svarar. När underlaget inte svarar så kommer trycket sent. När trycket kommer sent svarar skidorna med att svänga väldigt mycket efter fallinjen. Då blir krafterna väldigt stora och det är väldigt svårt att behålla bålspänningen och positionen. Då hamnar jag bak och en ond cirkel är igång. Det jag skulle vilja göra när det är mjukt är att möta krafterna som kommer, men såklart försöka att provocera fram så mycket böj på skidorna som är möjligt innan svängen och våga röra mig framåt för att få tag på toppen utav skidan. Efter fallinjen skulle jag vilja våga åka så rakt som möjligt och jämna ut svängen. Aldrig söka efter en supersnabb vändning då skidorna böjer sig som en pilbåge och farten skjuts åt det hållet jag vill.

 

Vi har också tränat i branten. Det var utmanande. Där tränar jag på att verkligen våga röra mig framåt i växlingarna. Jag har en stor tendens att översvänga, dvs. svänga upp i backen för mycket och då hamnar tycket försent och då blir det samma sak som när det är mjukt underlag. Jag blir bak osv. Det var väldigt roligt.

Om ni undrar något som jag har skrivit om som ni inte riktigt förstår så kan ni gärna ställa frågorna på meddelanden till:

https://www.facebook.com/SaraHectorAlpine

Sara