Säsongspremiär i Sölden och sommarträningen

Publicerad:

Vi fångade Sara mellan träning och coronatest för en kort pratstund inför helgens säsongspremiär av världscupen i Sölden.

Vad drar du för slutsatser av förra säsongen?

Det var en rolig säsong, lite berg och dalbana i storslalomen. Jag känner att jag har lärt mig mycket av den för att utvecklas framåt. Jag har utvärderat säsongen och tagit med mig känslan att hitta rätt fokus på tävlingsdagen, det tar jag med mig in i den här säsongen. Jag har även utvecklat en del tekniska bitar på nya skidor och pjäxor med ny vinkel. Min skidsponsor är såklart fortfarande HEAD. Mycket små detaljer gör stor skillnad i timingen i svängarna och hur aggressiva skidorna är. Dom bra resultaten jag hade i vissa tävlingar gav verkligen mersmak och var extremt roligt.

Vad tar du med dig in i den kommande säsongen?

Jag tar med mig många erfarenheter sedan tidigare för flera olika situationer och många olika backar genom åren och all träning som jag lagt ner. Jag är tacksam för en fysiskt stark kropp och en sommar utan skadeproblem. Jag har haft en bättre sommar än på många år och kunnat springa och hoppa utan känningar i knät. Jag har haft en mycket bra sommar och ser verkligen fram emot att säsongen ska dra igång och att börja tävla igen, det är ett gott tecken.

Hur ser målsättningen ut inför den kommande säsongen?

Jo, jag har inga resultatmål utan jobbar med att sätta korta mål som jag verkligen kan utvärdera så det handlar mycket om hur jag vill åka och vilken attityd jag vill ha, hur svängen ska vara och jobba med att nå mål varje dag.

Det handlar mycket om att se till vilken riktning och åt vilket håll jag vill nå med åkningen. Jag väljer att utvärdera och fokusera på det jag kan påverka därför blir det fokus på min egen åkning. Det hjälper inte att fokusera på hur dom andra åker utan istället hitta den rätta känslan och tävlingsinstinkten och att jag vill tillräckligt mycket.

Det kan vara lätt att fastna i resultatmål och visualisera sig själv på pallen på OS och inte vara här och nu, då kan det lätt blir för stort och nervöst.

Vilka delar är du bra på (i backen i Sölden)?

Jag har utvecklat en del tekniska detaljer för att hitta en tidigare timing i svängarna, en bättre position och har jobbat en hel del med grundteknikerna. Jag tycker att jag har gjort framsteg  här. Jag hoppas att det ska synas och ge utdelning direkt från start.

Vad har du för tankar inför helgens race Sölden?

Vi har tränat här i Sölden några dagar nu och även en dag i Italien i flera olika typer av före. Jag vet precis vad som måste till så nu handlar det bara om att göra jobbet. Vi får helt enkelt se om det kommer att lyckas. Det är en sak att träna och en helt annan att tävla så det ska bli roligt att få ta på sig nummerlappen igen och känna nervositeten.

När det gäller underlaget i tävlingsbacken så har vi inte kunnat träna på det än, dom börjar vattna (balka) backen imorgon och det ska bli kallt och soligt väder dom närmaste dagarna här. Det blir spännande och jag ska ge järnet och köra. Backen där vi tränade i Italien var hård och där kändes det riktigt bra.

Tack Sara och stort lycka till i helgens tävlingar i Sölden!

Vid pennan
/Beata & Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *