En fin 12:e plats i premiären i Sölden

Publicerad:

Saras 10-års jubileum i Sölden blev en tolvig dag, tolva på nummerlappen, tolva efter första åket och tolva i mål.

Första åket

För Sara blev det första åket ett stabilt och fint åk från början till slut med bra attack i branten och sedan ut på flacken med bra fart. Ledde gjorde Lara Gut-Behrami med endast 2 hundradelar före Mikaela Shiffrin. Sara landade på en fin 12:e plats, 1,32 sekunder efter.

– Sara inleder med ett bra besked från början och det ser lovande ut för fortsättningen. Hon var inställd på ett bra åk och fick till en rät och fin linje i branten.

/ SVTs kommentator Tobias Hellman

Andra åket

Efter det andra åket kom Sara ner på en 4:e plats. Det var flera åkare som hade det tufft i andra åket och Sara landade även i detta åket tillslut på en tolfte plats totalt. Mikaela Shiffrin gjorde ett fint andra åk och tog ledningen och segern. Lara Gut kunde inte svara upp och kom i mål på andra plats 15 hundradelar efter.

Saras egna ord efter tävlingen

Känslan var nervös innan tävlingen, men inåkningen gick riktigt bra! 😃 Jag kände att jag hade bra åkning i mig, men att det var ganska mycket nervositet i kroppen också! På start värmde jag upp bra och kände mig redo!

Första åket var lite passivt, men tekniskt bra i övrigt! Det var attacken som saknades! Underlaget var snabbt, snabbare än vad vi hade tränat på. Det kändes lite och jag tror att det fattades lite då jag inte riktigt bara gick fram!

Andra åket var jag nog lite övertaggad, jag kände att jag hade mer att ge! Men så hittade jag inte riktigt rätt i tajmingen. Ibland lite tidig och ibland lite sen, men det känns som en bra start och jag är riktigt sugen på att fortsätta säsongen!

Nästa tävling är parallellslalom den 13 november i Lech i Österrike. Nu ska jag träna fys och sen slalom! Det ska bli roligt! 😃

Se resultat och programmet för hela säsongen.

Vid pennan
/Beata & Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *