Inför parallellslalomen i Lech till helgen

Publicerad:

Hur fungerar Parallellslalom?

Vi åker på storslalomskidor och det är ca 20 meter mellan portarna. I vanlig storslalom är det ca 26 m så det är tight och snabbt. Dagen börjar med kval på dagen där 16 åkare går vidare till finalerna med åttondel, kvart, semi och final. Varje omgång består av två åk, ett var i röda respektive blåa banan. Under hela tävlingsdagen blir det totalt 12 åk vilket är mycket energikrävande. Finalpasset sker på kvällstid och sänds i SVT Play.

Det svenska åkarna är Estelle Alphand, Sara Hector, Mattias Rönngren, Kristoffer Jacobsen.

Hur har förberedelserna inför tävlingen sett ut?

Vi var först i Boden men där hade vi lite otur med vädret där en del träning gick bort tyvärr. Sedan har vi tränat i Levi i Finland några dagar. Vi har tränat slalom, storslalom och en hel del starter eftersom starttekniken med startgrind är väldigt annorlunda i parallellslalom jämfört med vanlig slalom eller storslalom. Efter Lech kommer tre slalomtävling i rad så det blev en hel del fokus på slalomen. Imorgon fredag har vi även ett träningspass på plats i Lech vilket är skönt.

Hur blir vädret och underlaget

Det verkar vara ganska mycket snö i Lech och vädret ser ut att bli soligt och fint. ☀️❄️

Konkurrenterna? Vilka blir det största hoten?

Många åkare är med och tampas i toppen och många landslag kör en hel del specialträning just för parallellslalomen.

Tack Sara och stort lycka till på lördag!

Vid pennan
/Beata & Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *