En härlig 5:e plats i parallellen i Lech

Publicerad:

Parallell - Lech - Bildbyrån - SkiTeamSwedenAlpineDet blev en riktigt spännande nagelbitare till parallell tävling i Lech i Österrike idag. Sara landade till slut på en fin femte plats efter en rad fina åk.

Förmiddagens kval

Dagens race var uppdelat i två delar, två st kvalåk på förmiddagen och sedan ett finalpass på kvällen. I kvalet slutade Sara på en sjunde plats där de 16 bästa åkarna gick vidare till finalerna.

Se resultatlistan från kvalet här »

Åttondelsfinalen

I åttondelsfinalen ställdes Sara mot hemmahoppet och fjolårssegraren Katharina Liensberger. Liensberger kom på tionde plats i kvalet och i det första åket tog Katharina ledningen med ynka tre hundradelar. I det andra åket tog Sara först ledningen med en snabb start, efter halva åket tog Liensberger en knapp ledning men gjorde sen ett misstag och körde ur. Sara vidare till kvarten.

Kvartsfinalen

I kvartsfinalen ställdes Sara mot relativt okände Slovenen Andreja Slokar som tog en fin andra plats i kvalet. I det första åket var det mycket jämnt fram till branten sen drog Slokar ifrån och gick i mål med 0,23 sekunders ledning. I det andra åket tog tyvärr Andreja en seger med 0,4 sekunder. Slokar gick vidare mot semifinalen och Sara gick vidare mot 5-8-racen.

Racen om 5-8:e plats

Åken om 5-8:e plats  går mellan de fyra åkarna som blev utslagna i kvartsfinalerna. Sara ställdes mot Tina Robnik och i första åket fick Sara en riktigt stark start och ett fint åk i den lite snabbare blåa banan och tog ledningen med 0,28 sekunder. I andra åket fick Sara ett bra åk i den lite långsammare röda banan och tog segern med 0,06 sek. Sara vidare till racet om 5:e platsen.

Racet om 5:e platsen

I dagens sista åka fick Sara möta Marte Monsen från Norge som motståndare och efter dom två avslutande åken, där Sara vann båda på ett mycket övertygande sätt stod hon som segrare i kampen om den riktigt fina femteplatsen som blev dagens slutresultat.

Saras egna kommentarer

Det var ganska rund bana och gick långsamt. Jag är nöjd med min insats, jag hade jättebra fokus hela dagen och gav verkligen järnet! Det är några tekniska delar som jag brister lite på i tävlingen. Det är lite speciell åkning när det går långsamt och är mjukt och i dessa förhållanden finns det fortfarande en hel del att lära för att få med driv!

Jag gjorde många bra starter.
Det var verkligen spännande och roligt att tävla.

Ser man åkaren bredvid eller är man för fokuserad på sitt race?

Ibland ser man den man åker bredvid, men bara när man ligger lika eller efter. Så om man är lite före märker man såklart inte exakt vad som händer!

Känns det bättre att bli utslagen av tävlingens vinnare än någon annan?

Det spelar nog ingen roll vem man blir utslagen av, för man gör ju alltid allt för att vinna!!

Är du nöjd med dagens insats?

Jag är nöjd med en hel del saker i min insats och sugen på att förbättra andra! Det var en rolig tävling!

Se finalerna på SVT Play här »
Se hela resultatlistan från finalen här »

Vid pennan
/Beata & Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *