Fint facit för slalomen i Levi med en 9:e och 12:e plats

Publicerad:

Slalom I Levi, 2021

I helgen avverkade världscupen dubbla tävlingar i slalom i finska Levi. Tävlingarna sändes på TV6 och Viaplay och vi följde dom så klart.

På lördagen blev det två bra åk av Sara Hector och hon slutade på en fin 9:e plats. Vann gjorde Petra Vhlova, tvåa Mikaela Shiffrin och tre Lena Duerr.

I studion fanns expertkommentatorerna och tidigare lagkamraterna Jessica Lindell-Vikarby och Mattias Hargin. Dom sa såhär om åkningen.

Man såg hennes vilja, Sara är väldigt viljestark och vill mycket. Hon fick verkligen ut det här. Hon har skidorna väldigt fast och fint på snön vilket gör att hon hela tiden kan bygga upp farten. Det var mycket bra kört av Sara!

– Jessica Lindell-Vikarby

Mycket intensitet och bra åkning hela vägen. Sen var det branten, där blev hon lite väl trygg i sin position, man såg att skidorna tog henne mer än att hon gick in och körde branten men hon fixade det på ett mycket bra sätt.

– Mattias Hargin

Söndagens tävling blev så gott som en kopia på lördagen för Sara med ett mycket bra första åk och några småmissar i andra åket och hon slutade på en 12:e plats. Pallen var exakt samma som i lördagens tävling.

Övriga svenska placeringar på lördagen var Anna Svenn-Larsson femma och Charlotta Säfvenberg 23:a. På söndagen blev Anna elva.

Saras egna kommentarer

Hur var lördagens race? Hittade du rätta slalomkänslan direkt och kom in i åkningen?

Jag tycker att jag kom bra in i åkningen, lite stel i branten och skidorna ville gärna sticka framför mig! Min position i branten var inte speciellt stabil och där tappade jag såklart! Jag känner att jag har en bra sväng, men att jag inte är konstant i den bara!

Lindell-Vikarby och Hargin berömde din åkning, är du lika nöjd som dom?

Jag vet att jag har haft bra åkning några dagar på träning, så det var inte så att jag verkligen överraskade mig själv, men jag är nöjd med min åkning! Speciellt med tanke på att jag inte har tränat så mycket!

Lördagens tävling var bra. Det är roligt att jag ändå är så pass bra som jag är men med en hel del missar och så!

Hur var söndagens tävling?

Söndagens tävling började riktigt bra, sen hade jag lite svårt vid brantövergången och tappade en hel del tid där! Återigen så kom jag igång med bra åkning nedtill! Åk två blev det lite tvärtom, jag missade lite i starten och hade det lite kämpigt hela flacken och strulade till det lite! Äntligen fick jag dock lite flyt i branten!

Hur laddar du om när det är tävlingar två dagar i rad?

Jag försöker att äta och dricka bra! Se till att jag får ur slaggprodukter ur kroppen och sova så bra jag kan. Det kan vara svårt ibland, men det gick bra!

Om att hålla bra fokus och humöret på topp…

Jag var lite trött innan helgen, men var väldigt glad att jag lyckades vända det! När det har varit mycket resor, tävlingar, träningar och så vidare så kan jag bli trött ibland och det är inte lätt att alltid vara på topp! Det var bra planerat och jag lyckades få ihop det jättebra!

Tack till @bildbyran för lånet av bilden.

Vid pennan
/Beata & Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *