En magisk sjätteplats i Killington

Publicerad:

Slalom Killington

I helgen skulle det åkas storslalom och slalom i Killington, Vermont, USA.

På lördagen vräkte snön ner, tävlingen startade (30 minuter senare än planerat pga vädret) trots nästan obefintlig sikt i backen och hård vind. Efter nio åkare avblåstes tävlingen och sköts fram, senare ställdes den in helt.

På söndagen vankades slalom och det blev en riktigt härlig tävling med finväder och mängder av hurrande publik på plats. Vann gjorde hemmaåkaren Mikaela Shiffrin, tvåa blev Petra Vlhova och trea Wendy Holdener. På svenskfronten var det idel glada miner med förstaårsåkaren Hanna Aronsson-Elfman som startade med nummer 60 och slutade på en kanonfin 15:e plats, Anna Swenn-Larsson på en fin nionde plats och Sara på en härlig sjätteplats.

Här går hon tufft, hon går så tajt linje där i branten och nu ökar hon. Det här kommer gå vägen!

– Jessica Lindell-Vikaby, Expertkommentator

Nu är det ingen tillfällighet längre, nu är det tre raka tävlingar som hon gör en jättefin slalomåkning.

– Viaplays kommentator

Intervju från Viaplay:

Grattis Sara, hur sammanfattar du den här tävlingen?

Jag är så stolt att jag drar hem en sån här tävling, jag hade faktiskt en riktigt kämpig morgon och sen har den gått så bra. Sjukt kul!

Du var ju nästan lite förbannad innan, det kanske går bäst då?

Kanske är det så! Inte överexalterad men men. Så kul att komma ner och höra all publik som är här, att få sätta ett sånt bra åk och att Hanna gör en så fantastiskt bra insats, Anna gör ett riktigt starkt andra åk. Verkligen kul att laget gör en så stark insats tillsammans.

Slalom i KillingtonVi såg att ni tog några härliga bilder tillsammans, hur är det att dela detta med lagkompisarna?

Det är verkligen kul att få lyckas allihopa och vi får ha en bra dag ihop är verkligen ännu mycket roligare än att bara lyckas själv. Det var en grymt rolig dag och jag har vänt det här i Killington från att knappt aldrig ens ha kvalat till andra åken till detta fina resultatet, topp sex i ett slalom, såå roligt.

Att du äntligen får till det, vad tycker du att du gör bra rent åktekniskt?

Jag lyckas verkligen få till min slalomåkning och får till ingångarna till svängarna och även på träning har jag märkt att jag konstant har förbättrat detta. Så det är bara att fortsätta att jobba vidare med det.

Vad säger du om stämningen här i Killington?

Det är ju helt grym stämning och att Mikaela får vinna här på hennes hemmaplan gör verkligen det hela ännu bättre. Det var synd för Petra men dom åker så bra och det ger verkligen inspiration till att bli ännu bättre.

Stort grattis till en fin tävling och nu ser vi fram emot nästa tävling den 21 december i Frankrike.

Vid pennan
/Beata & Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *