Seger i Kranjska Gora!

Publicerad:

Seger i Kranjska Gora

Sara gör det igen, hon upprepar succén från Courchevel och vinner i helgens storslalom i Slovenska Kranjska Gora.

I första åket gjorde Sara ett riktigt bra åk och ledde med 8 hundradelar före Tessa Worley på andra plats och Marta Bassino på tredje. I andra åket när det bara var Sara kvar uppe i startkuren var spänningen olidlig, Sara visade dock snabbt in i åket att hon ville vinna. I mål drygade hon ut ledningen rejält och vann med hela 96 hundradelars marginal.

Till SVT Sport som intervjuande Sara efter tävlingen sa hon:

Det känns helt magiskt, säger hon till SVT Sport.

För snart tre veckor sedan kom säsongens första världscupseger för Sara Hector, sju år efter karriärens första. I dag kom 29-åringens tredje i karriären.

Efter första åket var hon åtta hundradelar före fransyskan Tessa Worley. I stället för att åka på ledning, drygade svenskan ut avståndet rejält och vann med 96 hundradelar före just Worley. Helt otroligt att komma in i mål och se att jag vann, och sedan att det var med en sekund. Det känns helt magiskt, säger Hector efter segern i Slovenien.

Detta var Hectors fjärde raka pallplats i storslalom. Därmed leder hon också storslalomcupen.

– Det är många bitar som jag har jobbat på under lång tid, och nu är det mycket som stämmer.

Italienskan Marta Bassino kom trea, 1,32 efter Hector. Endast två svenskor kom till start i lördagens lopp. Sara Rask, 21, gick tyvärr inte vidare till andra åket.

Saras egna kommentarer

Jag är otroligt glad och stolt och det blev en lång dag med två åk, seger, prisceremoni, dopingtest, media, Corona-test, stretching och nedvarvning. Sedan omladdning inför söndagens slalom där jag lyckades bli 10:a, vilket jag är nöjd med.

Slalom i Schladming

Nu är det dags för slalom i Schladming, en backe som damerna inte har tävlat i sedan 2013 och som bara herrarna brukar köra i. Ser jättemycket fram emot att få köra i den backen, det ska bli kul.

Vad händer sen?

Efter Schladming är det två veckor till nästa race och jag går in i en träningsperiod med styrketräning och teknikträning för storslalom och slalom för att återhämta och bygga upp kroppen igen inför kommande tävlingar och OS.

Stort grattis Sara och lycka till i Schladming! Vi hörs snart igen!

Vid pennan
/ Beata & Jonas Gold, GoldLife

One response to “Seger i Kranjska Gora!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *