Prinsessan av Kronplatz

Publicerad:

Storslalom Kronplatz

Det blev ännu en seger till säsongens mycket fina protokoll hittills. Tisdagen spenderades i italienska Kronplatz och Sara cementerar sin plats med den röda ledarvästen i storslalomcupen. Vi ser verkligen fram emot OS nu, det ska bli spännande att följa dom svenska deltagarna i Peking.

Efter ett mycket fint första åk låg Sara 0,34 sekunder bakom suveränen Petra Vlhova med Tessa Worley på tredje plats. I det andra åket har vi ju nu fått börja vänja oss vid att det är en lång spännande väntan till dom sista åkarna och det blev en nagelbitare in i de sista hundradelarna. I mål segrade Sara med ynka 0.15 sekunder. Trots Saras rejäla miss i mitten av åket så gjorde hon en stark upphämtning på slutet.

Pallen

🥇 Sara Hector
🥈 Petra Vlhova (+0.15)
🥉 Tessa Worley (+0.52)

SVT´s reporter var på plats och fick några ord med Sara i den totala glädjeyran.

Berätta om andra åket och missen!

Jag hade kollat tre svåra svängar i rad och jag satte två svängar bra först men sedan kom den tredje och jag failade rejält, annars är jag riktigt nöjd med åket, säger Hector om den miss i sluthanget som såg ut att kosta segern.

I mål visade sig Hector bara ha tappat två tiondelar och var hela 0.52 sekunder före Tessa Worley.

Du har ju nu smått magiska fem pallplatser av sex tävlingar, hur känns det?

Det är ju otroligt, helt fantastiskt! Det är ju så roligt att få lyckas, man blir väldigt glad, förklarar Hector, som berättar att hon nu ska hem till Sandviken och föräldrarna ett par dagar innan det bär av till Peking.

Sara hyllas av bland andra Federica Brignone, fyra i dagens tävling.

Vi tränade ihop för ett tag sedan och jag lärde mig av henne. Hon är fantastisk, hon har ett sådant självförtroende nu. Jag är glad för hennes skull, säger Brignone.

Hanna Aronsson Elfman gjorde ett mycket fint andra åk, med åttonde åktid, och landade tillslut på en 22:a-plats. Grattis!

Läs hela SVTs artikel här.
Bilder: @sarahector

Vid Pennan
/Beata och Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *