Statusrapport Januari 2023

Publicerad:

Försäsongen

Säsongen började med en lång resa till Ushuaia, som spenderades med många bra träningar. Åkningen gick bättre och bättre och det var roligt. Efter det drog jag till Italienska alperna och en ort som kallas för Schnalstal. Där tränade vi i brant terräng och rent tidsmässigt låg jag bra till, kände mig riktigt redo för att få dra igång säsongen i Sölden. I Sölden blev tävlingen inställd och därefter blev fokuset inriktat på slalom och spännande nya utmaningar.

Sara Hector, status January 2023

Slalomträningen gick bra, speciellt i brant terräng. I de flackare partierna fanns en hel del att utveckla och hämta hem för att åka snabbt. Storslalomträningen hamnade lite på efterkälken i november, då det var väldigt lite snö i Sverige där vi var och tränade. Första tävlingen kom äntligen igång där slalomen direkt började väldigt bra. En sjundeplats följdes upp av en femte. Riktigt roligt och delvis riktigt bra åkning utav mig.

Killington

Efter detta åkte jag till Killington där det väntades en helg med både slalom och storslalom. Första tävlingen i storslalom började nervöst, men ett väldigt snabbt åk där jag ledde. Andra åket saknades den riktiga gaspedalen men trots det räckte det till en pallplats och en riktigt bra start av säsongen. Slalomen var lite mjukare underlag, något som jag har haft lite utmaningar med genom åren. Det slutade trots det jättebra och ytterligare en topp-10-placering.

Sestriere

Nästa tävling på schemat var Sestriere. Jag kände hur formen började smyga sig på och jag kände mig riktigt peppad innan helgen. Första åket på storslalomen var en bit ifrån min kapacitet just den dagen, jag kände mig lite irriterad över det och tog nya tag. Andra åket var riktigt bra och slutade med en bra uppkörning och en andra plats, en superbra start på säsongen. Slalomen den dagen gick åkningsmässigt bra, men tyvärr satte en vurpa stopp på det hela.

Semmering

Nästa stopp på touren var Semmering. Emellan det hann jag med en dryg förkylning och jag kom dit tom på energi. Exakt om det var det eller någonting annat som hade gjort att jag kände mig så trött har jag svårt att svara på. Mentalt hade jag verkligen tufft att fokusera och det var en helg som jag själv tyckte var riktigt tuff att genomföra. Trots det fanns det glimtar av bra skidåkning, men ibland går det bara trögt. Lite segt.

Zagreb

Zagreb i år var en tävling att glömma. Allt blev fel. Därefter började negativa, irriterande tankar smyga sig på och Kranjska Gora var mentalt inte mina starkaste tävlingar. För mycket självtvivel gjorde att jag inte hade en chans att matcha de snabbaste tjejerna i världen.

Flachau

Flachau bjöd på trevlig stämning med en riktigt bra publik. Det var roligt att få tävla under kvällsbelysningen och en urkörning senare så känns det som att nu var det verkligen dags för en paus – ladda om och förhoppningsvis komma tillbaka med både ny motivation och nya mål.

Bilder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *