Världscuphelgen i Åre 2023

Publicerad:

Förra helgen drog världscupcirkusen in i Åre och därmed hemmaplan för de svenska tjejerna. Det blev en kanonfin helg med strålande solsken och mycket snö samt bra resultat.

På lördagen var det dags för storslalom: Sara kom 4:a, Estelle 13:e, Lisa Nyberg 21:a och Hilma Lövblom 25:a. På söndagen var det slalom på programmet och även här flertalet fina svenska placeringar med Anna på en bronsplats, Cornelia Öhlund 10:a och Sara på en 13:e plats. Vann båda dagarna gjorde Mikaela Shiffrin som tog sin 86:e och 87:e seger, stort grattis! Kommande helg är det dags för säsongsavslutning i Andorra.

Vi fick tag i Sara och ställde några frågor om helgen.

Hur har förberedelserna sett ut?

Efter VM tog jag en stund och vilade upp mig. Därefter var det träning i lugn och ro i Sterzing, ett ställe relativt nära där jag bor i Österrike. Vi hade fina förhållanden och bra träning, jag tränade på bra och kände att formen kom. Vi åkte upp till Åre och möttes av toppenbra träning och härligt häng. En väldigt bra uppladdning och även bra träning i Lundsrappet.

Har du hållit dig frisk och skadefri?

Jag har ju varit sjuk många gånger i år, tänker att det kanske har att göra med immunförsvaret som har varit så pass förskonat i och med covid, och inte längre är det på samma vis. Men jag vet inte. Det var skönt att återhämta sig från förkylningen från VM, även om kroppen ännu inte känns 100 % perfekt.

Hur var känslan före/under och efter de båda åken i fredagens storslalom? Det var en tydlig förändring i åkningen i andra åket, berätta om det.

I storslalomen ville jag verkligen sätta tekniken som jag kände kom mer och mer och första åket lyckades jag inte göra det med gaspedalen också, i det andra däremot var det med redan från start. I andra åket lyckades jag bättre med det. Det gör naturligtvis alltid så stor skillnad om man lyckas åka i fallinjen och verkligen satsa.

Berätta om lördagens slalomåk?

Jag kände mig inte riktigt 100 % i form på lördagen och hade svårt att få till tajmingen. Jag kämpade på och är så stolt över mina lagkamraters insatser som verkligen var grymma. Häftigt lag!

Tack Sara och stort lycka till i Andorra!

Tack till @skiteamswedenalpine för dom fina bilderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *