Säsongsummering / Season Sum up – 22/23

Publicerad:

Vi fick tag i Sara efter hemkomst från världscupsavslutningen i Andorra hemma på Hotell Renen i Åre. Efter en fin säsong med fyra pallplatser i storslalom, 10:a i totalcupen, 6:a i storslalomcupen och 9:a i slalomcupen med ett personbästa i slalom med en 4:e plats i säsongsavslutningen i Andorra.

Hej Sara, vi tänkte att vi skulle summera din fina säsong.

Vad var det bästa med säsongen?

Säsongssummering, 22-23

Jag är mycket nöjd över att ha gjort min bästa slalomsäsong hittills och fyra pallplatser i storslalom vilket resulterade i min nästa bästa säsong.

Killington: Kom dit och var nervös, hade stor förväntan. Jag hade inte tränat så mycket storslalom perioden innan och kände mig lite osäker på formen. Efter första åket kände jag mig stolt och glad över att jag ledde. Med jetlag i kroppen var jag mycket nöjd med att få till en tredjeplats.

Sestriere: Här kände jag mig i toppform och var laddad för race. Första åket var jag lite övertaggad och i andra åket föll både nerver och anspänning på plats och jag körde upp mig till en starkt andraplats. Tävlingen hade en cool inramning med mycket supporters på plats.

Kronplatz: Älskar att tävla i Kronplatz och med ett starkt första åk hade jag en fin möjlighet till en bra placering. Är glad och nöjd med en fin tredjeplats. Så härligt att besöka Kronplatz och längtar tillbaka hit.

Åre: Alltid magiskt att komma hem och skönt att få revansch efter förra årets krasch. Det var extra roligt att ha familj och vänner på plats. Var verkligen nöjd men förhållandena och underlaget.

Materialet (Head) har även i år fungerat fantastiskt bra och jag har även fått ha samma serviceman för tredje året i rad vilket har gjort att vi tillsammans har kunnat sätta alla små detaljer som krävs.

Flytten till Österrike har gjort att jag har kunna spara energi och resor vilket är bra för både mig och miljön. Med Craftor i ryggen har jag haft möjlighet till lite större flexibilitet och möjliggjort de fina resultaten i slalom.

Vad var det sämsta med säsongen?

Jag har varit sjuk flera gånger under säsongen med förkylningar. Jag tror att den stora försiktigheten under Covid-pandemin ledde till ett sänkt immunförsvar som gjorde att jag lättare blev smittad under denna säsongen.

VM var under en av dessa förkylningsperioder, vilket var synd.

Hur ser planen ut framåt?

Under den kommande säsongen är det inga mästerskap. Jag ser fram emot en vår, sommar och höst med träning, jobba på med den fysiska formen, tekniska detaljer som behöver utvecklas och vidareutveckla grundformen.

Jag kommer jobba vidare med Head där saker är under ständig utveckling och vi testar löpande nya material. Jag ser fram emot att försöka kämpa för att ha två starka grenar, även om storslalomen kommer att behålla huvudfokus, skulle jag ändå säga att det börjar ett spännande jobb för att försöka lyfta nivån ytterligare i slalom.

Den 1 April välkomnar jag även alla som har möjlighet att komma till Kungsberget och tävla i parallellslalom och samla in pengar för sjukdomen ALS. Vi firar att vi har en kropp som är hel och kämpar för dom som inte har det. Läs mer om Sara Hector ALS Challenge.

Kan du inte vara på plats så kan du lämna ditt bidrag här!

Vilket helhetsbetyg sätter du på säsongen?

Den här säsongen har bjudit på många härliga toppar så 7 av 10 känns som ett bra betyg!

Stort tack för en fantastik säsong och vi hörs snart igen!

Vid pennan
/Beata och Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *