Vår

Publicerad:

Ojoj, tiden går verkligen väldigt fort när man har roligt.

 

Senaste tiden har bara fullkomligt sprungit iväg. Jag har varit skidtester i Italien med Head. Det gick bra och jag nöjd med härliga dagar och bra skidåkning. Efter det bar det av upp till Vemdalen och Björnriket för träning. Formen var god och äntligen började slalomen komma igång igen. Sälen stod näst på schemat. Inte bra åkning från mig där. Jag tror att energin började dala lite och peppen för att tävla var inte riktigt på topp. Men det var roliga dagar och så fantastiskt att få träffa så många härliga barn! Det ger energi! 😀 Efter det kom en matförgiftning i några dagar. Usch, väldigt jobbiga tider. Samtidigt som jag var på läger och jag fick verkligen kämpa mig igenom detta camp. Men några bra åk blev det i alla fall tillslut. Magiskt underlag och soligt som vanligt. Det där med sol är något som jag verkligen har haft så sjuk tur med senaste tiden. Helt underbart. Efter dessa dagar så hann jag hem lite innan det bar av upp till Åre Skifinals. Det var en tävling som man tävlade både i lag och individuellt i. Jag var i lag med Anna Swenn och  Ylva Stålnacke. Vi tävlade för Åre2019. Tävlingen bestod utav 4 delgrenar. Puckel, Ski Cross, Parellell och längd. Vilka dagar det var. Det började med puckel. Det var väldigt roligt och utmanande. Det var verkligen länge sedan jag åkte och jag har verkligen inte åkt så många gånger i mitt liv. Men vi hade en super coach, Julia Nilsson som är WC-åkare i puckel och åkningen blev faktiskt helt okej. Jag tappade skidan ganska så snabbt och när jag väl hade gjort det så var loppet redan kört. Jag kom nästan sist på puckel och att försöka vinna hela tävlingen själv var som omöjligt. Nästa dag var det skicross på schemat. Det var så himla roligt faktiskt. Massa hopp och svängar. Det var första gången jag åkte en lite mer krävande bana. Jag var väldigt nervös innan måste jag säga, för jag är lite osäker på det där med hopp osv. Men det var fantastiskt roligt. När vi körde ensam var jag faktiskt snabb, så det var roligt. När vi var flera blev det lite tuffare. Det där med att starta tåls att träna lite mer på. Men roligt. Det var ungefär som storslalomsvängar och störtloppshopp, fast det gick ju inte så fort så man flög inte så väldigt långt. Därefter var det parallell. Några bra och några mindre bra åk. Många skratt. Det hela avslutades med längd. Inte min specialitet, det var typ fjärde gången jag skejtade i mitt liv kanske. Obalans var förnamnet och jag kommer inte ens ihåg antal vurpor på väg ner för backen. Det var faktiskt väldigt svårt. Inte bara för mig, utan alla ramlade nästan tror jag. TIll och med längdåkarna, för det var så enormt mjukt i backen. Men det bjöd också på många skratt. Och lite sura miner också, tävling är tävling.. Vi vann i alla fall som lag!! Både Anna och Ylva gjorde många fina tävlingar. Efter Åre ski finals som var en sjukt rolig sak att vara med i, så var jag kvar och tränade några dagar i stendalen. Ett magiskt ställe tycker jag. Man hinner så många åk på så kort tid och det är lätt och riktigt bra för att träna in nya rörelsemönster i backen. Det var härligt. Nu är jag hemma och mellanlandar i någon dag, hann med att träffa min bror igår som var och hälsade på i Stockholm och imorgon bär det av till Umeå för fystester och sedan ner till Forteventura för fyscamp. Så våren har fullkomligt flugit förbi. Men många skiddagar och mycket träning har varit super att få in och nu ser jag verkligen fram emot att få börja träna lite fysträning. Jag har lite planer vad jag skulle vilja göra. Vi får se om min fystränare och jag får ihop en masterplan.

Dags för att gå ut, solen skiner och det går ju inte att sitta inne då.

 

Några bilder får sammanfatta lite ocskå!!:D

Sara