Sommar

Publicerad:

Hejsan!

Nu har jag landat lite i livet. Det har hänt så mycket senaste tiden… Ibland är det skönt att bara få en dag när man vaknar och inte har något på schemat. Idag var en sådan dag för mig. Jag har fortfarande massor utav saker att göra, men inte något som egentligen var tvunget att hända idag. Säsongen är verkligen slut. Den kan sammanfattas som magisk på många vis. Jag har väldigt många att tacka för fantastiska resultat i år. Att få titta tillbaka på säsongen och känna att ja, jag har verkligen tagit steg som jag har längtat efter att få ta så oerhört länge är lite obeskrivlig känsla. Nu har jag inte direkt nått alla mina mål, men att komma en så bra bit på vägen känns!

980

Säsongens mest nervösa dag: Absolut VM storslalom. Jag fick verkligen uppleva känslor den här dagen. Det är nog få förunnat att få uppleva så mycket känslor. Nästa gång ska en del hanteras bättre. Men det var häftigt och något som jag ska ta med mig till framtiden. En topp 10 placering och mycket besvikelse senare så finns det ändå väldigt mycket att ta med sig.

Foto:Nisse Schmidt
Foto:Nisse Schmidt

Säsongens mest pressade dag: Sölden. Det kändes absolut som att jag att hela min karriär stod på spel och jag ville verkligen åka bra. Dagen slutade med ett PB i placering och en underbar känsla att starta säsongen så. Det var min ranking väldigt beroende utav och det är verkligen väldigt viktigt i alpint på grund utav startplatserna. Så en mycket pressad dag.

Foto: Nisse Schmidt
Foto: Nisse Schmidt

Säsongens coolaste dag: Min andra plats i Åre. Den kom så oväntat. Jag hade äntligen inte några större förväntningar på mig själv, men visste ändå att jag åkte bra. Jag slappnade av och åkte bara mitt absolut allra bästa.

cropOM_J281561Y

Säsongens mest absurda dag: Vinsten. Det var så häftigt, så absurt, intensivt så mycket som hände. Jag var så fokuserad och visste att idag var det vinst jag ville ha. Jag var revansch sugen från Åre, jag älskar att vinna och det är det som driver mig till stor del. När jag fick den starten som första åket gav mig var det verkligen bara att åka i andra. Jag var enormt nervös, åkningen kändes inte bra, men sådan otrolig lycka och häftiga känslor. Jaaaaaaaa!!!! Det vill jag göra igen!

20150507_072828_resized

Säsongens gladaste dag: En träning under året när allt bara gick. Det gick så bra och jag tror att förväntan kan vara den allra gladast känslan ibland. Det var så roligt och jag fick åka så mycket skidor och bara njuta. Snabb, hård, cool skidåkning. SOL! Härliga vänner och bra mat. Inget annat som oroar. Då är livet magiskt!

Säsongens mest ledsna dag: Dagen mellan VM i GS och SL. Tårarna ville inte sluta rinna, solen sken, jag åkte skidor, gjorde mig redo för min första start i VM i slalom och allt borde ha varit magiskt. Men nej, jag var så ledsen att jag inte kunde fokusera. Jag var så trött så att allt bara kom över mig och allt var bara väldigt jobbigt den där dagen.

Säsongens mest klantiga dag: Jag tränade i Pitztal. Skulle åka SG. Jag var lite stressad över min storslalom åkning och kände att Sölden, första tävlingen för året, närmade sig med stormsteg. Jag hade satt stor press på mig, det var så klart väldigt viktigt att åka bra där. Av många anledningar. Och så skulle jag åka någon himla Super G som jag absolut inte alls var sugen på. Och det gick dåligt och jag var feg. Så jag tog till tårar som attack. Nej, men så var det inte riktigt kanske. Men en utav få dagar som jag grät under året. Det kan nästan låta som att jag bara gråter och gråter, men knappt alls något under den här säsongen. Det har ju gått bra. Aja, tillbaka till fokus. Jag var ledsen och stressad. Det var inte roligt med SG så jag fick byta till storslalom. Jag hetsar runt lite för att känna lugnet. Det kommer och hoppsan så råkar jag gränsla en käpp i storslalom. Det ska ganska så mycket till för att man ska gränsla en käpp i storslalom. Speciellt när det är jättespårigt som det var. En stor krasch och sen var den dagen onödigt nog slut. Mindre hets och mer fokus kan tyckas nödvändigt. Jag hade säkert mer klantiga dagar, för det kan hända att jag är ganska så klantig som människa ibland, men det var verkligen en onödig sak.

 

 

Nu ska här tränas inför nästa säsong. Vi har varit med laget på Playitas på Fuerteventura. Det var magiska dagar. Min telefon är trasig för tillfället så text får säga mer än bilder. Jag kom hem pigg och glad från det och känner att det var skönt att få sol och annat som gjorde att jag var tvungen att bara ta det lugnt på dagarna.

Jag ser verkligen fram emot en sommar nu! Även fast jag inte kan låta bli att längta efter att få åka skidor igen. Oftast brukar jag kunna vara lite mätt på snö den här delen utav säsongen, men just i år efter alla framgångar så känner jag inte så. Jag längtar. Men jag tror att det är bra med balans i livet och att få ett break nu när jag verkligen tänker på lite annat är nog precis vad jag behöver och magiskt bra. Bara få ha lite vardag och det är nästan så att jag kan längta lite efter att få ha lite tråkigt en dag. Det var så himla länge sedan jag hade det. Men det är väldigt bra och jag ångrar lite att jag skrev det. Nu kommer jag säkert att få det tråkigt. Fast i och för sig så blir det verkligen vad man gör det till . Så jag får se till att livet blir fullt med roliga saker så blir det precis som jag vill!

Sara