Första tävlingen

Publicerad:

Första tävlingen. Alltid något extra. Pulsen slår, känner hur jag är alldeles spralligt exalterad. Så lycklig över att det äntligen är dags, men samtidigt så nervös. Fokuserad. Min serviceman har fixat mina skidor till det yttersta, banan är grym och tiden är min. Det tickar ner. Mannen i starthuset säger en minut (en på svenska och minut på engelska..) kan inte låta bli att reflektera över det. Någon hejjar lite på avstånd, ropar mitt namn. Jag växer lite och tänker att det är roligt och tror att jag kanske vinkar lite. Det börjar bli dags. Jag ser käpparna, hör mindre  och mindre och pang. Ut ur grinden. Fokus framåt och rörelse. Första käpparna känns bra. Tills jag kommer till kanten och nästan ramlar. Lite klantigt och blir lite smått passiv och stressad efteråt. Bakvikten blir ett faktum. Efter ett tag kommer jag i alla fall igång igen. Men jag fortsätter att vara sen och släpande i banan länge. Ända tills det kommer en långsväng. Ut på flacken och jag försöker trycka på. 5a efter första åket och känner att det finns mycket mer att ta utav. Det var riktigt bra kvitto ändå! Energin går ur mig innan andra åket. Står på start och har för svårt att fokusera. Så andra åket går bara dåligt. Men, finns möjligheter för nya bra åk. Ser fram emot det och nya tävlingar. Då får jag nya chanser.

 

hjj g

 

 

Foto: Gettyimagesdd

Foto:  Pontus Lundahl

http://www.svt.se/sport/artikel/9-20-damernas-storslalom/

 

IMG_0785

Racebacken från håll, den är tuff…
IMG_0776

Träning med laget… 🙂
IMG_0784Vår mycket duktiga Kiropraktor Anna.
IMG_0798

Ich möchte eine ganz grosses dank zu dieser Männer geben für alles das sie machen für die Rennen. Tack alla som hjälper till med tävlingarna!:D

IMG_0850

Tränare Calle på start.

IMG_0831

Ja, men lagom ljust för uppvärmning?? Eller. Vi var liiiiite tidiga på racedagen kan man säga..
IMG_0842

 

 

Fin soluppgång i alla fall.

Nu ska jag vara kvar i Sölden och träna i tre dagar! 😀 Det blir roligt.

Sara