En underbar dag och ett silver i Courchevel

Publicerad:

Storslalom Courchevel

Vilken dag, vilken underbar dag! En silverplats i storslalomen i Courchevel idag!

I det första åket gjorde Sara ett kanonåk och landade tillslut på en fin tredje plats 1,03 bakom ledande Mikaela Shiffrin med Michelle Gisin på andra plats.

I det andra åket blev det en lång och spännande väntan på topp 3-åkarna. Sara drog iväg i ett snabbt, fint och stabilt tempo och drygade ut sin ledning redan vid första mellantiden. I mål tog hon ledningen med 0,58 sek. Gisin kunde inte svara på Saras fina andra åk (Sara var snabbast av alla i andra åket) och kom i mål 0,3 sek efter. Till sist Mikaela Shiffrin som gjorde ett fint åk och kom in 0,86 före Sara.

Vi fick se härliga bilder från prisceremonin med många leenden och vinnaren hyllade tvåan och trean.

Se hela loppet här på SVT Play.

Saras egna kommentarer

Stor tack för alla gratulationer! Jag är så stolt och så tacksam för det fina team som jag har bakom mig.

Dagen började med världens vackraste utsikt. Jag var sjukt nervös och att mycket av det jag jobbat på är på väg åt rätt håll. Inåkningen gick lite blandat men jag försökte fokusera på det jag skulle göra i backen, sen kände jag ett bra stöd av fysio och serviceman på start. Jag är helt slut nu och verkligen så stolt, tacksamt och väldigt väldigt lycklig.

Nu gäller det att ladda om inför imorgon, få in tillräckligt med energi och fokusera på uppgiften, det är det som är viktigt för mig.

Vi säger återigen ett stort GRATTIS till Sara och önskar lycka till imorgon!

Vid Pennan
/Beata & Jonas Gold, GoldLife

One response to “En underbar dag och ett silver i Courchevel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *