Fina dagar i Lienz med en ny pallplats

Publicerad:

Slalom och storslalom i Lientz

Det blev mycket fina dagar i Lientz med både storslalom och slalom. I tisdags, den 28e december stod storslalom på programmet. Efter ett fint första åk låg Sara på en 2a plats efter Tessa Worley. I det andra åket smet Petra Vlhova förbi och det blev en kanonfin bronsplats endast 0,38 sekunder efter.

På onsdagen den 29e december var det ett riktigt hårt slalomrace. Sara kämpade på bra och låg på 16e plats efter första åket. Efter ett riktigt bra åk i andra klättrade Sara till en fin 10e placering. På pallen fanns Petra Vlhova, Katharina Liensberger och Michelle Gisin.

Dagarna bjöd även på flera fina svenska 🇸🇪 placeringar med Estelle Alphand på 14e plats i storslalomen. I slalomen hittar vi Anna Swenn-Larsson på 11e plats, Elsa Fermbäck på 21a plats och Moa Boström på 26e plats 👏.

Saras egna kommentarer

Ännu en magisk dag! Stort grattis!

Tack så jättemycket!

Hur var dagen?

Jag är otroligt nöjd att gå därifrån med en pallplats igen och dessutom 2 tävlingar topp 10! Det känns nästan lite overkligt, väldigt roligt!

Verkar som att det var en tuff backe idag, med många uråkningar, du var riktigt stark idag!

Lienz är en backe där det händer väldigt mycket och det var tufft underlag emellanåt! Jag är nöjd med flera delar i min åkning, men det finns mycket som jag vill förbättra också! Däremot så är jag glad för svängar och partier och ska försöka bygga vidare på det!

Det pratas mycket om Covid just nu, hur upplever ni det på plats?

Ja, det är såklart lite stressande med covid. Svårt att släppa det! Vi har tester 48 timmar innan varje race så det är verkligen viktigt att hålla sig frisk, såklart och jag gör vad jag kan för det!

Vad händer nu fram till nästa race?

Nu är det laddning och träning som gäller! Jag ser fram emot ett nytt block med race!

Vid Pennan
/Beata och Jonas Gold, GoldLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *