Needed a break.. Thank you, Johanna! :)

 In Okategoriserade

Okej, det började med att jag kĂ€nde att knĂ€t var dĂ„ligt, humöret inte var pĂ„ topp och jag brukar ju faktiskt vara glad, och att livet behövde lite ny energi. SĂ„ kom jag in till min sjukgymnast som sa att jag behöver 10 dagars vila. Att vara hemma i Stockholm var inte ett alternativ. NĂ„gon dag senare satt jag helt impulsivt pĂ„ ett flyg till Costa Rica. Första dagarna spenderades i djungeln. Jag och min HEAD-rullvĂ€ska studsade runt pĂ„ torkade lervĂ€gar mitt i ingenstans och vĂ€ldigt malplacerade men checkade i alla fall in pĂ„ ett mysigt hostel bland massa backpackers tillslut. Det allra första som hĂ€nde var att en bankomat Ă„t upp mitt kort och jag att jag kĂ€nde mig totalt ensam. Livet blev lite krĂ„nligt. Som tur Ă€r sĂ„ Ă€r jag pratglad och hittar nĂ„gon Ă€nnu mer pratglad amerikan och nĂ„gra tyska tjejer att umgĂ„s med. Vi Ă„ker zipline och hoppar typ bungyjump. Jag kunde inte riktigt för mitt knĂ€, men i alla fall en variant. Adrenalinet sprutar lite igen och det Ă€r sĂ„Ă„Ă„ skönt att fĂ„ kĂ€nna kĂ€nslor. Efter nĂ„gon dag gĂ„r jag ut mitt i djungeln, pĂ„ nĂ„gon stig dĂ€r man fick gĂ„.. , helt ensam. Jag Ă€r livrĂ€dd först. Tycker att jag hör och ser ormar överallt. Jag gillar verkligen inte ormar, de andra djuren som Ă€r lĂ€skiga och farliga vet jag för lite om för att vara rĂ€dd för. Jag hamnar pĂ„ en utsiktsklippa. Det spöregnar och blĂ„ser ganska varm storm. Jag Ă€lskar livet och sitter och kĂ€nner mig otroligt levande igen. Det var precis det jag hade saknat. Efter dagarna i djungeln, dĂ€r jag ocksĂ„ hann med att se en kaffeodling och mysiga middagar, sĂ„ Ă„ker jag ner till en vĂ€n, Johanna, pĂ„ vĂ€stkusten i Tamarindo. Ett jĂ€ttestort tack till Johanna, utan henne hade jag nog aldrig sett till att uppleva allt hĂ€ftigt. Vi yogar, badar, snorklar, solar och jag brĂ€nner mig som aldrig förr- sĂ„ fruktansvĂ€rt klantigt, och Ă€ter fantastiskt god mat och SVETTAS. Det var sĂ„ sjukt varmt. Omkring 40-50 grader. Jag kan sĂ€ga att jag minst sagt inte var van. Jag sĂ„g ocksĂ„ krokodiler, apor och det lĂ€skigaste av allt var att jag nĂ€stan simmande in i en HAJ. Jag tror i alla fall att det var en haj, det kan ju kanske ocksĂ„ ha varit en delfin. Men jag tror faktiskt inte det. Jag Ă€r i alla fall ute och simmar lite med mina simglasögon och helt plötsligt sĂ„ ser jag en gigantisk fisk med stora tĂ€nder (!!! tror jag) framför mig och i alla fall en spetsig nos och jag fĂ„r panik och vĂ€nder och simmar hem allt vad jag kan. Som om jag skulle ha kunnat simma ifrĂ„n den. I alla fall sĂ„ kommer jag upp och pratar med mina nya Costa-Rica vĂ€nner och de sĂ€ger bara att ”Vad hade du förvĂ€ntat dig? De bor i havet Sara. De gillar inte mĂ€nniskor, i vĂ€rsta fall kanske de tar ett litet bett, men de kommer inte Ă€ta upp dig” sĂ„ var det inte nĂ„got mer med det.. Sjukt i alla fall. Livet i Costa Rica var oerhört lugnt och jag som hade vila hade det lite lite trĂ„kigt eftersom jag Ă€lskar att trĂ€na, men skönt och sĂ„Ă„ avslappnande. Jag lyssnade pĂ„ mĂ„nga bra podcast och fick lĂ€ra kĂ€nna Johanna Ă€nnu bĂ€ttre, vilket var superroligt och sĂ„ coolt att fĂ„ se en helt ny del av vĂ€rlden. Efter Costa-Rica Ă„kte jag till LA och New Port i nĂ„gra dagar och hĂ€lsade pĂ„ mina kĂ€ra slĂ€ktingar. Det var helt fantastiska dagar och livet var otroligt hĂ€rligt dĂ€r!

 img_1842 img_1742

De hĂ€r tvĂ„ bilderna Ă€r frĂ„n USA, jag njöt av livet! 😀 Mina slĂ€ktingar dĂ€r Ă€r sĂ„ mysiga ocksĂ„!

img_1710 img_1719 img_1668

Bussarna Äkte med öppna dörrar, helt sjukt!! 

img_1663 img_1626

Vi Ă„t blĂ€ckfisk och annan sĂ„dan dĂ€r fĂ€rgglad fisk som var helt nyfĂ„ngad, det var bland det bĂ€sta jag har Ă€tit. SĂ„ gott, Johanna Ă€r ju ocksĂ„ vĂ€ldigt duktig pĂ„ matlagning! 🙂img_1609 img_1495

Coola vyer, det hÀr var i djungeln och pÄvÀg dit!

img_1514 

Leave a Comment